Pravilnik o piškotkih

Uvod

Politika določa, kako zbiramo in obdelujemo podatke o vas na tej spletni strani s pomočjo piškotkov. Izraz "piškotek" se običajno uporablja za spletne piškotke in podobno tehnologijo, ki samodejno zbira informacije, ko obiščete to spletno stran (npr. Sledenje piškotkom).


Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna besedilna datoteka ali del podatkov, ki ga lahko shranite v računalniku ali mobilni napravi, ko obiščete spletno mesto. Skoraj vsako spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki imajo več namenov, na primer učinkovito brskajo po spletnem mestu, si zapomnijo vaše odločitve in na splošno izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Povedo nam, ali ste našo spletno stran že obiskali ali ste novi obiskovalec. Pomagajo zagotoviti, da oglasi, ki jih vidite, ustrezajo vam in vašim interesom. Zato so piškotki izjemno koristni za izboljšanje uporabniške izkušnje ob ponovnem obisku spletnega mesta.


Koliko časa traja piškotek?

Piškotki lahko v vašem računalniku ali mobilni napravi ostanejo različni časi. Nekateri piškotki so t. i začasni ali sejni piškotki. Ti piškotki obstajajo samo, ko imate brskalnik odprt in se samodejno izbrišejo, ko ga zaprete. Drugi piškotki so t. i trajni ali shranjeni piškotki. Ti piškotki ostanejo do datuma poteka po zaprtju brskalnika. Spletna mesta jih uporabljajo za prepoznavanje računalnika, ko odprete brskalnik in brskate po spletu.


Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Obstajata dve glavni kategoriji piškotkov Piškotki, ki so bistveni za delovanje spletnega mesta, t. i ključ piškotkov, ki ponujajo funkcije, brez katerih ne bi mogli uporabljati spletnega mesta, kot je predvideno. Za uporabo osnovnih piškotkov ni potrebno vaše soglasje, zato jih ni mogoče onemogočiti, ker omogočajo funkcije ali povezave na spletnem mestu. Vendar lahko kadar koli popolnoma onemogočite piškotke v brskalniku. Druga kategorija piškotkov so tisti, ki zakonsko niso potrebni za uporabo spletnega mesta. Vendar ti piškotki še vedno opravljajo pomembne funkcije. Te piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika ali na spodnjih povezavah. Če pa to storite, različne funkcije spletnega mesta ne bodo na voljo ali ne bodo delovale, kot je bilo predvideno.
Posamezne vrste piškotkov, ki se uporabljajo na tej spletni strani, so opisane spodaj:

Piškotek: _fbp

Uporaba: Facebook nastavi ta piškotek, da po obisku tega spletnega mesta prikazuje oglase, ko so na Facebooku ali digitalni platformi, ki jo poganja Facebook oglaševanje.
Trajanje: 2 meseca

Piškotek: _gat
Uporaba: Google Analytics se uporablja za zmanjšanje stopnje zahtev Trajanje: 1 dan

Piškotek: _ga
Uporaba: Registrira enolični ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto Trajanje: 2 leti

Piškotek: _gid

Uporaba: Registrira enolični ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto Trajanje: 1 dan

Piškotek: fr

Uporaba: Piškotek nastavi Facebook, da uporabnikom prikazuje ustrezne oglase, in meri in izboljšuje oglase. Piškotek tudi spremlja vedenje uporabnikov v spletu na spletnih mestih, ki imajo Facebook pixel ali Facebook social plug-in.

Trajanje: 2 meseca


Kako drugače uporabljamo piškotke?

Za več informacij o uporabi podatkov, zbranih s piškotki, glejte Pravilnik o zasebnosti.


Kako nadziram ali izbrišem piškotke?

Povezave za onemogočanje piškotkov. Na spletnem mestu lahko zavrnete piškotke s povezavami, navedenimi v zgornji tabeli Piškotki onemogočajo spletna mesta.
Prav tako lahko zavrnete oglaševalske piškotke, ki jih na spletno mesto postavijo neodvisni oglaševalci, tako da obiščete spletno mesto: http://www.aboutads.info/choices/ ali http: // www.networkadvertising.org/choices/.

Nastavitve brskalnika. Čeprav večina spletnih brskalnikov privzeto sprejema piškotke, lahko v nastavitvah brskalnika določite njihovo zavrnitev in / ali odstranitev.

Način, kako to storite, se razlikuje od brskalnika do brskalnika, zato za več informacij uporabite funkcijo pomoči brskalnika. Če se odločite za zavrnitev ali odstranitev piškotkov, nekatere funkcije ali storitve spletnega mesta ne bodo delovale, kar bo vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo s tem spletnim mestom.
Območja spletnega mesta, ki lahko vsebujejo vsebino tretjih oseb, ki uporablja piškotke tretjih oseb, vam ne bodo na voljo. Če se to zgodi, boste o tem obveščeni. Ker je vaša odločitev za onemogočanje piškotkov shranjena kot piškotek v vašem spletnem brskalniku, ne pozabite: če izbrišete vse piškotke, uporabite drug brskalnik ali uporabite nov računalnik, morate svojo izbiro obnoviti tako, da onemogočite piškotke.


Spremembe pravilnika

Ta pravilnik je bil nazadnje posodobljen 12. novembra 2019. Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da ga sprejemate.